Dom > Знање > Sadržaj

Hidraulični filter za suvi zrak je hidraulični filter koji odvaja nečistoće u zraku preko suhog filtarskog elementa (kao što je papirni filter).

May 03, 2019

Vazdušni hidraulični filteri koji se koriste u lakim vozilima (uključujući automobile i mini-automobile) su obično jednofazni. Njen oblik je prepleten ili eliptičan i ravan. Materijal filtera je filter papir ili netkana tkanina. Poklopac filtera napravljen je od metala ili poliuretana, a vanjsko kućište je izrađeno od metala ili plastike. Pri nominalnoj brzini protoka vazduha, originalna efikasnost filtriranja elementa filtra ne smije biti manja od 99,5%.

Zbog teškog radnog okruženja, teška teretna vozila moraju imati veliki broj vazdušnih hidrauličnih filtera. Prva faza je ciklonski predfilter (kao što je pileći prsten, vrtložna cijev, itd.), Koji se koristi za filtriranje grubih nečistoća, efikasnost filtriranja je iznad 80%, a fini filter druge faze je mikroporozni papirni filter (obično se naziva) glavni element filtra), njegova efikasnost filtriranja je preko 99,5%. Iza glavnog filtarskog elementa nalazi se sigurnosni filtarski element koji sprečava ulazak prašine u motor kada se glavni element filtera instalira i zamijeni ili kada se glavni element filtra slučajno ošteti. Materijal sigurnosne jezgre je uglavnom netkana tkanina, a koristi se i filter papir.

Hidraulični filter za mokri zrak, uključujući uranjanje u uljima i uljno kupatilo.

Tip uranjanja u ulju je da razdvoji nečistoće u vazduhu kroz filtarski element impregniran uljem, a materijal elementa filtra ima metalnu žičanu tkaninu i materijal za penjenje. Tip uljne kupke uvodi usisani prašni zrak u bazenu ulja kako bi se uklonila većina prašine, a zatim dalje filtrira zrak zamućenog uljem kroz filtarski element namotan žicom, kapljice ulja i zaustavljeno ulje. Prašina se zajedno vraća u naftni bazen. Hidraulični filteri za uljnu kupku se danas obično koriste u poljoprivrednim mašinama i brodskim pogonima.

Hidraulični filter za ulje nalazi se u sistemu podmazivanja motora. Njegova uzvodna pumpa za ulje, a nizvodno dijelovi motora koji trebaju podmazivanje. Funkcija je filtriranje štetnih nečistoća u ulju iz ulja, te dovoditi ulje za podmazivanje u pokretni par kao što je radilica, klipnjača, bregaste osovine, kompresor i klipni prsten kako bi igrali ulogu podmazivanja i čišćenje. Produžite život ovih komponenti.www.inocofiltration.com