Dom > Знање > Sadržaj

Samočišćenje filtera i povezivanje

May 13, 2019

Prilikom instaliranja filtera za samočišćenje, obratite pažnju na zaštitu inteligentne upravljačke kutije, detektora diferencijalnog tlaka, dijela prijenosa i površine opreme kako biste spriječili oštećenje. Spojite cijev prema smjeru strelice pokazivača protoka vode na šupljini tako da se smjer protoka vode poklopi sa smjerom strelice pokazivača na šupljini.

 

Postoje dvije ili više vrsta samočišćenja filtarske instalacije. Kada koristite bilo koji od načina instalacije, molimo obratite pažnju na izlazni smjer automatskog ispusnog ventila koji je horizontalni ili dolje kako bi se osigurala temeljnija odvodnja. Instalirajte ga prije ugradnje vodene opreme koju treba zaštititi i što je moguće bliže opremi za vodu. Kontrolni ventil treba da se instalira tamo gde postoji verovatnoća da će doći do povratnog toka.

 

U elektroenergetskom sistemu, filter za samočišćenje treba instalirati između pumpe za vodu i opreme za vodu, a što je bliže opremi za vodu, to bolje. Kada pritisak pre pumpe i opreme za vodu pređe granični pritisak filtera, instalirajte samočisteći filter ispred pumpe i što je moguće bliže pumpi. Način spajanja automatskog ispusnog ventila je prirubnički i navojni priključak, a kanalizacija ne smije biti preduga, najduža ne bi trebala prelaziti 10 metara.

 

Instalaciju treba uzeti u obzir za lako održavanje. Ventili bi trebali biti instalirani prije i nakon samočistećeg filtra, a cijevi za premosnicu bi trebale biti instalirane kako bi se spriječila transport tekućine cjevovoda dok se popravlja. Specifikacije filtera za samočišćenje treba da odgovaraju brzini protoka cevovoda. Kada jedan filtar ne može zadovoljiti zahtjeve protoka sustava, mogu se paralelno spojiti dva ili više, a ispunjeni su i zahtjevi za filtriranje sustava. www.inocofiltration.com