Dom > Знање > Sadržaj

Kako očistiti PP filter

May 01, 2019

PP filteri su glavni filteri za proizvode za pročišćavanje vode, prvo u kontaktu sa zagađivačima vode i najlakše se blokiraju zagađivačima. Da bi se osigurao efekat filtriranja, mora se svaki put očistiti i održavati.


1. Očistite industrijskim deterdžentom


Industrijska velika oprema Da bi se osigurala čistoća mašine, neka preduzeća su razvila industrijsku opremu, deterdžente, bolje od deterdženata za domaćinstvo, veću stopu dekontaminacije i čišće duboke zagađivače. Metoda čišćenja je ista kao i deterdžent. PP filter


2. Očistite deterdžentom


Mnogi deterdženti za sušenje proizvedeni su u kuhinji i mogu se koristiti na PP filterima za čišćenje. Zatim ulijte malu količinu deterdženta u posudu, pomiješajte rukom, a zatim umetnite filter u nju, tako da je filter svjetlija u boji ili iste boje sve dok voda ne bude. PP filter

Nedostaci: Veće interesovanje, čišćenje 2-3 puta dovoljno za kupnju novog filtera

Nedostaci: povećan interes za čišćenje, unutrašnji organi se ne mogu riješiti.

Prednosti: Učinak čišćenja je dobar, filter unutar i izvan zagađivača na više nivoa može se ukloniti, a efekt filtriranja se poboljšava.

Prednosti: veća stopa dekontaminacije, bolji efekat čišćenja, može produžiti vijek trajanja PP filtera.


3. Oprati direktno vodom


Prvo uzmite posudu s vodom, zatim uklonite filter iz filtera, stavite filter u umivaonik, operite ga tamnom bojom na četkici, zatim uđite u bazen da se ljulja i ispere, promijenite zamućenje na dnu bazena , a onda dođite. Dok je površina filtera lakša ili ne postoje zagađivači tokom pražnjenja.

Prednosti: niske koristi (samo troškovi vode) jednostavni za održavanje, laki za rukovanje, u pravcu ispiranja. Najpraktičnija metoda ispiranja u ovoj fazi.

Nedostaci: efekat pranja nije jako dobar, lokalni tvrdi ostatak je teško očistiti, ako se zagađujuće materije


https://www.inocofiltration.com/