Dom > Знање > Sadržaj

Kako filter za povratno pranje radi u dnevnoj rutini

May 31, 2019

Filter za povratno pranje je filter koji se može filtrirati vodom niske kvalitete. Ima automatsko pranje za brzo uklanjanje nečistoća. Obično se postavlja ispred izmjenjivača topline, sustava za klimatizaciju ili aktuatora, a ponekad se ispire kako bi se uklonile nečistoće. Struktura uređaja je jednostavna u dizajnu, nema potrebe za potpornom strukturom, štedi prostor; može automatski povratno ispirati, ne utiče na rad sistema i može održavati visoku brzinu protoka i nizak pad pritiska.

 

U normalnim radnim uslovima, ručni leptir ventil je otvoren, odnosno ravnina ploče ventila je paralelna sa osi cilindra. U ovom trenutku, ključ je takođe paralelan sa osi cilindra, ispusni ventil je zatvoren, a voda teče direktno iz ulaza u unutrašnjost cilindra filtera. Mreža se filtrira i ispušta iz ispusta.

 

Filtar za povratno pranje ulazi u stanje ispiranja, a ručni leptir ventil mora biti zatvoren, tj. Ravnina ploče ventila je okomita na os cilindra, a ventil za ispuštanje je otvoren. U to vreme, protok vode ulazi u prednji kraj cilindra filtera iz ulaza, a protok vode blokira ploča ventila, jer je leptir ventil zatvoren. Može ulaziti samo izvan filter uloška sa prednje strane mreže, a većina se ističe iz izlaza. Pošto je otvor za ispust otvoren, pritisak se smanjuje nakon što se voda u stražnjem dijelu patrone filtra isprazni, tako da se dio vode ponovo ispira u mrežu od mreže na stražnjem dijelu filtera. U cilindru se postiže svrha ispiranja nečistoća koje se drže na unutrašnjem zidu cilindra sa spoljne strane sita filtera, a nečistoće i kanalizacija se ispuštaju iz kanalizacionog izlaza.