Dom > Знање > Sadržaj

Prednosti eksternog samočistećeg filtera u odnosu na unutrašnje struganje

Jun 29, 2019

Sa stalnim napretkom industrijalizacije u Kini, filteri za samočišćenje sa strugačima se široko koriste u industrijskoj oblasti. Samočisteći filter strugač može se ostrugati s više kompleta fitova i pričvrstiti na površinu elementa filtera, a efekt struganja je dobar; materijal strugača može biti izrađen od nehrđajućeg čelika i izgreban iznutra zbog problema s kutom. Ako se koristi strugač od nehrđajućeg čelika, filtarski element je jako istrošen.

Nakon što je cilindar filtera samočišćenja veći od 400, količina ispusta za čišćenje je znatno manja od unutrašnjeg tipa struganja. Vanjsko struganje smanjuje rasipanje materijala; nakon što je cilindar veći od 400, sistem strugača vanjskog strugača je još uvijek na svom mjestu. Nakon što je unutrašnji strugač velik, strugač i filter se ne mogu precizno postaviti. Čak i ako se postigne preciznost obrade, fiksiranje između osovine i strugača može povećati deformaciju zbog dužine.

Unutrašnji filtarski element samočišćenja filtera se obrađuje i fiksira. Zbog potrebe postavljanja sigurnosnog prstena i poda, stvarna tolerancija je neizbježna zbog tolerancija obrade i tolerancija za montažu, a strugač i filtarski element se ne mogu potpuno montirati. Grebanje nije čisto; spoljni filter za struganje i sklop strugača mogu se prerađivati kao cjelina nakon sastavljanja kako bi se smanjile pogreške.

Unutrašnje pogonsko vratilo za struganje je dugo u odnosu na vanjski strugač, a što je šaht duže, to je lakše deformirati, opet utječući na točnost montaže. Skrejper sklop vanjskog strugača je fiksna jedinica, dio pogonske osovine je kratak, deformacija i pogreška nisu uzrokovane vratilom, a deformacija ne uzrokuje dodatno habanje na osovini brtvljenje.ww.inocofiltration.com