Dom > Знање > Sadržaj

Stvarni uslovi rada i principi samočišćenja filtera

May 28, 2019

Efekat filtriranja filtera za samočišćenje se odnosi na stvarne radne uvjete, kao što je brzina protoka čestica i tlak filtriranja. Da bi se postigli dobri rezultati filtracije, obično se odabire niži protok, što je niži protok, to je bolji učinak zadržavanja. Praksa je pokazala da je strukturalno kretanje membrane štetno za filtriranje. Kada se struktura membrane promeni tokom procesa filtracije, čestice i vlakna se mogu istaložiti iz dubinskog filtera, utičući na efekat filtracije. Međutim, razlika brzina / pritisaka ima samo značajan efekat na prekidanje adsorpcije i ima relativno mali uticaj na isključivanje veličine.

Filtri za samočišćenje su pogodni za separaciju tekuće-krute tvari kao što je filtracija ulja za podmazivanje, filtriranje u petrokemijskoj industriji i tretman otpadnih voda. Filtracija vode je neophodan tretman u procesu pročišćavanja tekućina, uglavnom korištenih za uklanjanje čestica ili drugih suspendiranih tvari iz tekućina.

Princip samočišćenja filtera je upotreba poroznog medija za uklanjanje zagađivača iz tečnosti kako bi se postigao željeni nivo čistoće. Jezgro filtera je filter membrana, koja je tanak film ispunjen finijim porama na mikroporoznom nosećem sloju. Postoje mnogi materijali za izradu filtera, koji se svrstavaju u organske membrane (kao što su polisulfonske membrane od šupljih vlakana) i neorganske membrane. Membranski filter ima visoku preciznost filtriranja, stabilnu kontrolu veličine čestica i lako oporavak. Zbog toga je izuzetno pogodan za upotrebu i održavanje.

https://www.inocofiltration.com/